15-05-06

wanhoopsdaad leidt tot jacht op Vlaams Belang?

Iedereen reageerde geschokt op de gruwelmoord in Antwerpen. Zoiets laat je niet koud. Hiervoor zijn gewoon geen woorden. We kunnen enkel maar ons diepste medeleven betonen aan alle nabestaanden. Maar dacht u nu dat de zogenaamde politieke leider in dit land zou oproepen tot sereniteit en kalmte? Neen, vergeet dat maar. Guy Verhofstadt vond het nodig om onmiddellijk een verwijtende vinger uit te steken naar het Vlaams Belang. Alsof het Vlaams Belang met zijn meer dan 1 miljoen kiezers, 1 op 4 Vlamingen verantwoordelijk is voor de daden van één jongen die een psychopatische wanhoopsdaad pleegde. En de media? Die doen gretig mee. Zij maken er gebruik van om het Vlaams Belang af te maken. Ik kreeg zonet nog een telefoontje van een journalist van GVA, waarin ze me vroegen om een reactie over het congres. Ik antwoordde met te stellen dat gelet op de omstandigheden, het een inhoudelijk goed congres was, met de nodige waardigheid en respect ten aanzien van de slachtoffers. Ik heb de journalist eveneens meegedeeld dat ik mijn abonnement van de GVA zal opzeggen. Ik hoef niet langer te pikken dat ik mee verantwoordelijk ben voor deze moordaanslag. De titel van hun voorpagina van vandaag "Vlaams Belang plooit niet" is voor mij onaanvaardbaar. Ik heb deze journalist gevraagd waar zijn objectieve verslaggeving zit. Nooit publiceert hij welke projecten en verwezenlijkingen door de Vlaamse regering en gemeentebesturen worden gerealiseerd door toedoen van Vlaams Belang mandatarissen. Het is allanger duidelijk dat ook de media net zoals onze politieke tegenstanders een georchestreerde maffia is, die het Vlaams Belang kapot wil maken en nu in deze gruwelijke moordaanslag zelf een wapen vindt om zovele Vlaams Belang-kiezers op te zadelen met schulden alsof wij moordenaars zijn.

13:10 Gepost door Marleen Van den Eynde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-05-06

SEKSISME OF UITSLUITING?

Grote opschudding vandaag in het Vlaams Parlement. 2 CD&V-vrouwen voelen zich benadeeld in de ontvankelijkheidsbeoordeling van hun vragen.  Ze noemen commissievoorzitter Marc Vanden Abeelen seksistisch omdat één van hen hun vraag wel mocht gesteld worden door een mannelijke collega.  Toegegeven, dit is onaanvaardbaar.  Ik heb eerder op deze weblog de onkundigheid van Vanden Abeelen als commissievoorzitter al aangekaart.  Maar seksistisch? Neen.  Eerder willekeur. Toen vanmiddag de pers me hierover interviewde heb ik ook mijn mening op die manier vertolkt. Maar heeft u hiervan iets gezien op Canvas? Neen, alle andere vrouwen hun mening werd wel weergegeven.  Dit heeft niets met seksisme te maken, maar wel met boycot van het Vlaams Belang in de media.

21:33 Gepost door Marleen Van den Eynde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zal kapelstraat weldra dichtslibben?

Gigantische putten, Paris-dakars parcoursen, vuile voeten, slechte toegang naar de handelaars, ondergelopen kelders, zeer slechte doorgang voor jonge fietsertjes die huiswaarts rijden na school, het behoort allemaal tot de minder aangename kant van heraanleg van nieuwe rioleringen en wegen. Ook de buurtbewoners van de omleidingswegen worden geconfronteerd met verkeersoverlast door grote wegeniswerken aan de centrumstraat van Kontich-Kazerne. En toch vorderen de werken aan de Kapelstraat in Kontich-Kazerne vrij snel.  Maar….

Als ik de herinrichting van de vijfhoek(kruising Kapelstraat, Kauwlei, Hoge Akker) bekijk denk ik hoe zal het verkeer hier nog een doorgang vinden.  Dat er verkeersremmende maatregelen moesten genomen worden om het verkeer komende van Lint af te remmen staat als een paal boven water, maar of de vijfhoek nu echt een sluis moet worden, is een ander paar mouwen.  De Kapelstraat wordt eveneens zodanig versmald dat mijns inziens van kruisend verkeer geen sprake meer kan zijn. Zullen de bussen nog wel kunnen passeren? Plannen tekenen is allemaal zeer mooi, maar het verkeer er in de praktijk een doorgang bieden is wat anders.  Ik hou in ieder geval mijn hart vast en hoop dat men snel inzicht krijgt dat de voorgestelde herinrichting wel eens doorstromingsproblemen zou kunnen veroorzaken. Liefst tijdig, zodat we binnen enkele maanden, jaren (?) niet opnieuw met herinrichtingswerken van de Kapelstraat geconfronteerd worden.

20:54 Gepost door Marleen Van den Eynde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |