04-07-06

FIETSPAD DUFFELSESTEENWEG = SCHANDE VOOR CD&V-VLD-bestuur

Het fietspad van de Duffelsesteenweg in Kontich-centrum is in erbarmelijke staat.  Heraanleg dringt zich dan ook zeer dringend op.  Het gemeentebestuur heeft echter andere prioriteiten waardoor heraanleg van het fietspad zal moeten wachten tot de volgende legislatuur.  Dit neemt echter niet weg dat het fietspad moet onderhouden worden door de gemeente.  Begin mei werd ik geconfronteerd met een valpartij van een dame met kind achterop de fiets.  De oorzaak van de valpartij was het losliggend grind of resten van asfalt die over tientallen meters het fietspad bevuilen.  Tijd om aan de alarmbel te trekken en hierover de bevoegde schepen op de gemeenteraad van 15 mei l.l. te ondervragen.  Schepen Blommaerts antwoordde dat het fietspad om de 14 dagen wordt gereinigd met de veegmachine en dat het soms onbegonnen werk is om het fietspad rein te houden.

Ik naar huis, in de ijdele hoop dat weldra het fietspad er wat gebruiksvriendelijker zou bijliggen.  Niets was minder waar. Het fietspad bleef er in dezelfde toestand bijliggen.  Ik opnieuw naar de gemeenteraad, deze van 19 juni, waar ik opnieuw schepen Blommaerts terecht wees op zijn onverantwoord gedrag, om het fietspad niet te onderhouden.  De schepen meldde dat de veegmachine verschillende keren is gepasseerd, maar opnieuw, hij kon het werk niet bijhouden. Vandaag ben ik weer langs de Duffelsesteenweg gepasseerd om nogmaals te gaan kijken naar de slechte staat van het fietspad.  En geloof me of niet, het fietspad was nog steeds niet geveegd.  Een touw dat al enige weken op het fietspad ligt, ligt er nog steeds?!?! Het levende bewijs dat hier GEEN veegmachine gepasseerd is.

Ik geef hier nog één goede raad mee : indien u slachtoffer wordt van een valpartij door de slechte toestand van een fiets- of  voetpad dan dient u best klacht in bij het gemeentebestuur.  Zij zijn hiervoor verantwoordelijk, ook financieel voor mogelijke dokterskosten.

12:50 Gepost door Marleen Van den Eynde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |