20-10-06

NIEUWE VERPAKKINGSHEFFING = MILIEUMISDRIJF

pmdDe nieuwe beleidsverklaring van de federale regering heeft het afvallandschap in Vlaanderen grondig

dooreengeschud. De federale regering wil ondermeer een nieuwe heffing invoeren op verpakkingsmaterialen waarbij de heffing bepaald wordt op basis van de CO2-uitstoot.  Het is duidelijk dat de verpakkingsproducenten op geen enkele manier worden aangezet tot het ontwikkelen van milieuvriendelijke verpakking. Het is enkel de bedoeling de ontbrekende 300 miljoen euro te recupereren.  De verpakkingsproducenten zullen deze heffing ongetwijfeld doorrekenen aan de consument, zodat u weldra voor uw blik soep of botervlootje meer zult moeten betalen.  Een fiscaal beleid voeren op de kap van het milieu is onaanvaardbaar en staat voor mij gelijk met een milieumisdrijf!!!!

00:24 Gepost door Marleen Van den Eynde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-10-06

3246 keer : DANK U KIEZERS

9 OKTOBER, de verkiezingen zijn afgelopen.  Het Vlaams Belang Kontich is bijzonder verheugd over de resultaten en wil langs deze weg al zijn kiezers bedanken. Een ploeg van 6 Vlaams Belangers zal de komende 6 jaar uw belangen behartigen in de Kontichse gemeenteraad.  Dat is onze verkiezingsbelofte. Ik stel u graag onze kandidaten voor :

Marleen Van den Eynde (1365 voorkeurstemmen),

Walter Claes (352 voorkeurstemmen),

Manuel Crauwels (175 voorkeurstemmen),

Helen Speybrouck (160 voorkeurstemmen),

Luc Defossé (147 voorkeurstemmen)

Ludo Switsers (363 voorkeurstemmen). 

 

DANK U KIEZERS VOOR UW VERTROUWEN !!!

20:43 Gepost door Marleen Van den Eynde in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-10-06

BROEKBOS GERUILD ?

BroekbosDe laatste gemeenteraad verliep af en toe wel eens heftig.  Vooral toen een herziening van een opdracht ter sprake kwam.  HEVEC (studiebureau) werkt reeds 5 jaar aan een plan om een recreatiegebied uit te bouwen op de gronden tussen de Meylweg en de Ooststatiestraat/Hof Van Spruyt. Volgens schepen Kempenaers worden de plannen voor de inrichting van een recreatiegebied snel realiteit.  Er zou een degelijk prijs gevraagd worden, en het gemeentebestuur wil bijgevolg dus ook snel tot aankoop overgaan.  Tot hiertoe geen probleem.  Er is echter wel een addertje onder het gras.  Volgens bronnen zou dit gebied aan de gemeente te koop worden aangeboden op voorwaarde dat de gronden langsheen het Broekbos verkaveld mogen worden.(zelfde eigenaar)  De riolering werd inmiddels al doorheen het gebied aan het Broekbos aangelegd en alzo werd zware schade toegebracht aan de omliggende wetlanden. Het Vlaams Belang wil geen ruil van het Broekbos voor een recreatiegebied.  Wij blijven geloven in het Broekbos, en de wetlanden.  Wij willen deze groene long in ons Kontich-kazerne verder ontplooien, en willen geen verkaveling van dit Broekbos in ruil voor een "vergiftigd" geschenk.

14:55 Gepost door Marleen Van den Eynde in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-10-06

GROEN! = NATUURMOORDENAARS

DeurneLuchthavenTijdens de septemberverklaring meende groen! dat minister Peeters een natuurmoordenaar is.  Dit verwijt werd hem toegewijd aan de problematiek van de luchthaven van Deurne waar minister Peeters bomen liet kappen om de veiligheid en daarmee ook het voortbestaan van de luchthaven te garanderen.

Het Vlaams Belang meent dat de veiligheid van de luchthaven absoluut prioritair is.  De heraanleg van nieuw groen in ruil voor de gekapte bomen is voor ons een logisch gevolg.  We vinden het echter wel ironisch dat het net die zogenaamde "groenen" zijn die anderen verwijten natuurmoordenaar te zijn, terwijl zij jarenlang uitheemse bomen en bossen kappen.  Dat het net diezelfde zogenaamde "groenen" zijn die in Mortsel een heel park met de grond gelijk willen maken voor het bouwen van appartementen.  Wij hebben dus van die zogenaamde "groenen" geen les te leren in natuurbehoud.

18:14 Gepost door Marleen Van den Eynde in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |