04-11-08

GEMEENTERAADSLEDEN NIET WELKOM OP INFOVERGADERING

democratie sosOp de gemeenteraad van 17 november a.s. zal een offerte uitgeschreven worden voor de aanstelling van een aannemer voor de herinrichting van de Edegemsesteenweg in Kontich. Een door het gemeentebestuur aangesteld communicatiebureau ging zijn oor reeds te luisteren leggen bij de bewoners. Tijdens de startvergadering werden de gemeenteraadsleden uitgenodigd, ondertussen blijkt dat het communicatiebureau liever geen politici wil zien, waardoor gemeenteraadsleden niet langer welkom zijn.

Dit is een pure aanfluiting van de democratie!  Als verkozenen voor en door het volk, is het onze plicht om naar infovergaderingen te gaan, om mee ons oor te luisteren te leggen, naar wat er leeft in die wijk. Het is dan ook onaanvaardbaar dat gemeenteraadsleden niet langer welkom zijn op een infovergadering. Het zijn wel diezelfde gemeenteraadsleden, die het dossier nog zullen moeten beoordelen en goedkeuren.  Het lijkt ons dan ook de logica zelve dat we dit met gedegen informatie en achtergrondkennis doen, en dat we de opmerkingen van de buurtbewoners mee in acht kunnen nemen in een beslissende fase.

Blijkbaar worden de gemeenteraadsleden in Kontich liever dom gehouden.  Gemeenteraadsleden mogen alleen maar ja knikken in de gemeenteraad, en dossiers stoemelings goedkeuren, zonder te weten wat er leeft in de betrokken wijk of straat. Dit is geen alleenstaan feit.  Zo keurde de gemeenteraad onlangs de aankoop goed van speeltoestellen voor het speelplein in de Transvaalstraat. Het gemeentebestuur opent feestelijk dit speelpleintje, doch gemeenteraadsleden werden niet uitgenodigd.

Nog een voorbeeldje? Met de regelmaat van de klok worden jubilarissen gevierd in onze gemeenten, en ontvangen op het gemeentehuis.  Gemeenteraadsleden worden hier wel op uitgenodigd, maar de interesse van de gemeenteraadsleden in deze festiviteiten is beperkt. Enkel Vlaams Belang is meestal vertegenwoordigd door 2 gemeenteraadsleden.  Het gemeentebestuur heeft dan ook maar besloten om de Vlaams Belang mandatarissen, niet langer mee te laten poseren voor de foto, die achteraf in het gemeentelijk contactblad wordt gepubliceerd.

Democratie in Kontich op zijn kop!

08:09 Gepost door Marleen Van den Eynde in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |