18-08-09

TOCH EEN GELUIDSSCHERM VOOR KEIZERSHOEK

Geluidsmetingen toonden aan dat de lawaaioverlast aan de Keizershoek in Kontich tengevolge van het wegverkeer op de E19 zodanig hoog zijn dat het plaatsen van een geluidsscherm noodzakelijk is. 

Alhoewel de Vlaamse regering de aanleg van een geluidsscherm plande, bleef het echter stil bij het Kontichs gemeentebestuur die een deel van de kosten van de geluidsschermen mee moet financieren.

Vlaams Volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Marleen Van den Eynde vroeg reeds enkele malen naar de intenties van het gemeentebestuur van Kontich inzake het nemen van geluidswerende maatregelen. Uiteindelijk heeft het gemeentebestuur beslist om akkoord te gaan met de plaatsing van de geluidsschermen door het Vlaams Gewest. Dit betekent dat Kontich 35% van de kosten op zich zal moeten nemen. 

Vlaams Volksvertegenwoordiger en Kontichs gemeenteraadslid Marleen Van den Eynde volgt reeds lang de problematiek van de geluidsoverlast langsheen gewestwegen op.  Zij ondervindt dat vele gemeenten niet kapitaalkrachtig genoeg zijn om de zware kosten voor de plaatsing van een geluidsscherm te financieren. Van den Eynde meent dat het plaatsen van een geluidsscherm langsheen een gewestweg de volle verantwoordelijkheid is van het Vlaams Gewest.  Zij werkt momenteel opnieuw een voorstel van decreet uit om niet langer de kosten voor de plaatsing van een geluidssscherm langsheen gewestwegen af te wentelen op de gemeenten. 

09:38 Gepost door Marleen Van den Eynde in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |