23-09-09

AANSLAG OP BUURTWEG NR 12

Enkele jaren geleden werd de buurtweg nr 12 gelegen achter de appartementen op de hoek Ferdinand Maesstraat/Beekboshoek (Waarloos) onrechtmatig verlegd. Hierdoor werd een perceel bouwgrond eveneens onrechtmatig vergroot ten nadele van de eigenaars van de appartementen.

Voormalig gemeenteraadslid en oud-Waarlozenaar Benny Mees kloeg deze situatie in oktober 2007. Tijd om nog eens na te horen wat ons Kontichs gemeentebestuur met dit dossier gedaan heeft, want ondertussen is het perceel bouwgrond bebouwd, en wonen de eigenaars reeds in hun nieuwe woning.

Het schepencollege zou een landmeter aangesteld hebben om het een en ander na te meten. Er wordt nu geïnsinueerd dat het huidige traject van de buurtweg eigendom is van de gemeente. Het is echter nog wachten op het verslag van de landmeter en de schatter om een beslissing te nemen. Volgens het gemeentebestuur behoort het verkopen van het stuk buurtwegtracé aan de eigenaar van de woning tot een mogelijke optie.

Het Vlaams Belang zal dit dossier nauwgezet blijven opvolgen. Het kan niet dat oude buurtwegen door onrechtmatige ingrepen uiteindelijk toch verworven worden door privé-eigenaars.

10:02 Gepost door Marleen Van den Eynde in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |