12-03-10

SLECHTS HELFT VAN UITGESCHREVEN BOETEGELD VOOR ZWARTRIJDERS WORDT GEîND

de lijn busDe Lijn kent een groot aantal zwartrijders.  Terwijl er in 2005 in heel Vlaanderen 25.254 PV’s werden uitgeschreven voor zwartrijden, blijkt dat in 2008 het aantal is opgelopen tot 46.206 PV’s.  Dit is bijna een verdubbeling.  De verdubbeling is in grote mate te wijten aan de 82 extra controleurs die in het kader van het veiligheidsplan werden aangeworven en ook controle uitvoeren op zwartrijden.

 

Merkwaardige vaststelling is dat in 2008 slechts 53, 35% van de boetes voor zwartrijden konden geïnd worden.  Het is niet duidelijk welke redenen hiervoor worden ingeroepen.  Onjuiste adressen, verhuisd, of gewoon niet betalen van de boetes.  In antwoord op een schriftelijke vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Marleen Van den Eynde liet minister Crevits nog weten dat de niet volledig betaalde dossiers voor verdere invordering zullen overgemaakt worden aan de gerechtsdeurwaarder.

 

Alhoewel de 82 extra-controleurs en het vooraan instappen op de bus het zwartrijden zal beperken, blijft zwartrijden dus een groot probleem, en zal Vlaams Volksvertegenwoordiger Marleen Van den Eynde minister Crevits opnieuw ondervragen over de aanpak van zwartrijders.

13:23 Gepost door Marleen Van den Eynde in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-03-10

VRAAG NAAR COMMUNCATIE UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN LEIDT TOT AANVAL VAN SOS

Afgelopen week belde een ongeruste buurtbewoner uit de Pierstraat met de mededeling dat een landmeter plots in hun tuin stond, en hun doodleuk kwam vertellen dat ze een stuk van zijn tuin zouden onteigenen.  Toen ik op onze stedenbouwkundige dienst informeerde kon men mij niet zeggen waarover het ging. Vlaams Belang-provincieraadslid Steven Vollebergh wist me echter te vertellen dat de POM (Provinciale Ontwikkelingsmaatschappen) industriegrond heeft gekocht om dit verder te ontwikkelen. Deze terreinen konden eerder niet ontwikkeld worden omdat ze niet konden ontsloten worden. Nu zal dit gebeuren via ofwel de eigendom van 2 percelen zonevreemde woningen of via een perceel industriegrond.

Toen ik het gemeentebestuur vroeg naar de slechte communicatie hieromtrent en naar mogelijke maatregelen om de buurtbewoners te beschermen tegen hinder van het bedrijventerrein, werd de oeroude SOS wakker.  Misschien was hij wel ontgoocheld dat het Vlaams Belang nieuws had, waar hij nog niet van op de hoogte was. Maar zelfs tot grote verbazing van de meerderheid beschuldigde hij het Vlaams Belang van onrust stoken. Hij weerlegde de beslissing van de POM, alhoewel ik duidelijk de brief van de POM kon citeren.

 

Het Vlaams Belang vraagt een betere communicatie wanneer van overheidswege, gemeente, Vlaams Gewest of provincie werken worden gepland. Daarnaast is het belangrijk dat de nodige maatregelen worden getroffen om de hinder te beperken.  De buurtbewoners van de Pierstraat wonen nu reeds naast een lawaaierige E19. Bijkomende bedrijventerreinen zal ongetwijfeld voor meer lawaai en drukte zorgen.  Het schepencollege zou de grieven van het Vlaams Belang meenemen in de onderhandelingen met de provincie. Daarom doen wij aan politiek, beste SOS, en niet om onrust te zaaien, laat dat duidelijk zijn.

 

23:02 Gepost door Marleen Van den Eynde in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |