20-07-10

MOOISTE PLEKJE VAN KONTICH WORDT VERWAARLOOSD EN BESMEURD DOOR AFVAL EN BRANDSTICHTING

 

kapellekesbos afval.JPGOnlangs werd het Kapellekesbos door PASAR bekroont tot het mooiste plekje natuur van onze gemeente Kontich.  Daar is vandaag,jammer genoeg, maar weinig merkbaar van.

 

Toen Vlaams Volksvertegenwoordiger Marleen Van den Eynde dinsdagmorgen 20 juli langs dit mooiste plekje natuur fietste, merkte ze dat de tafel en banken aan het Kapellekesbos besmeurt waren met hopen achtergebleven afval.  Daarnaast stelde Van den Eynde ook vast dat er een vuurtje werd gestookt aan de poort van de kapel.

 

Volgens het Vlaams Belang dient het gemeentebestuur meer toezicht te laten uitoefenen op dit afgelegen kapelleke.  Dit toezicht is absoluut noodzakelijk omdat vorig jaar het Mariabeeld in deze kapel werd vernield.  Bovendien moet het gemeentebestuur aan dit monument ook vuilbakken voorzien zodat passanten of bezoekers hun afval op een ordentelijke manier kunnen deponeren.

 

Wij hopen dat dit plekje na een opkuisbeurt snel terug het mooiste plekje van Kontich zal zijn en niet de gemeente Kontich ten schande zal zijn. 

 

15:35 Gepost door Marleen Van den Eynde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-07-10

AALSCHOLVER BEDREIGT VLAAMS VISBESTAND

aalscholverDe aalscholver vormt momenteel een bedreiging voor het visbestand in Vlaanderen.  Verschillende waterlopen en visvijvers worden leeggeroofd door deze vogel. De problematiek werd reeds in 2008 aanhangig gemaakt door het Vlaams Belang. In de commissie leefmilieu werd de problematiek opnieuw aan de kaak gesteld. 

 

Om een oplossing te bieden aan dit probleem moet het soortenbesluit aangepast worden zodat aangepaste beheermaatregelen kunnen uitgewerkt worden.  Sinds oktober 2009 wordt er tussen de verschillende betrokken partijen overleg georganiseerd om tot een oplossing te komen. 

 

Marleen Van den Eynde vroeg minister Schauvliege om snel maatregelen te nemen.  De minister antwoordde echter dat een eerste voorstel van het intersectoraal overleg verwacht wordt tegen het einde van het jaar. 

 

Marleen waarschuwde de minister dat het uitblijven van een oplossing betekent dat vele hengelaars het heft in eigen handen nemen en de aalscholver zelf begint af te schieten.  Zulke toestanden moeten vermeden worden, en dat kan enkel door een weldoordacht snel optreden vanuit de Vlaams overheid.

16:13 Gepost door Marleen Van den Eynde in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |