26-11-10

CD&V-burgemeesters willen stunten uit vrees voor verkiezingsnederlaag

stopteken.jpgHebben de CD&V-burgemeesters werkelijk zo’n schrik van de volgende gemeenteraadsverkiezingen?

Gisteren schreef ik al over de persmededeling van de CD&V-burgemeester van Kontich die blijkbaar meent dat hij nu de minister heeft kunnen overtuigen van het nut van een verbindingsweg tussen N1 en de N171.  De verbindingsweg wordt immers al jaren beloofd, enkel als de tramlijn Mortsel-Kontich wordt doorgetrokken.

Vandaag blijkt de burgemeester van Edegem met zijn CD&V-schepen de oplossing gevonden te hebben voor het sluipverkeer in de collegewijk van Edegem. Een camerasysteem zal de kentekenplaten inlezen, en wanneer blijkt dat je niet op de “witte lijst” (inwoner van Edegem) staat dan mag je je aan een factuur verwachten. 

Dit is te zot om los te lopen. Willen de CD&V-coryfeeën scoren in hun gemeente door niet-Edegemnaren te doen betalen ? Willen wij misschien in Kontich de grenzen sluiten voor de Edegemnaren?

Akkoord er is een probleem in onze zuiderrand. Het sluipverkeer verstoord de rust en de leefbaarheid in vele gemeenten rondom Mortsel nadat de N1 of oude baan Antwerpen-Mechelen ter hoogte van Mortsel-centrum is dichtgeknepen. Die problematiek maken we ook al jaren aanhangig bij de bevoegde ministers.  Het Masterplan 2020, de oplossing (?) voor de verkeersproblematiek in heel Antwerpen zou soelaas moeten brengen. Maar 2020 is nog lang. Daarom zal ik zo snel mogelijk minister Crevits ondervragen over de plannen van de gemeente Edegem, en de noodzaak aan een dringende oplossing voor de buurgemeenten van Mortsel die het sluipverkeer en de sluipende problematiek niet langer aankunnen.

 

 

08:52 Gepost door Marleen Van den Eynde | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

25-11-10

VERKEERSCIRCULATIEPLAN : BURGEMEESTER IS DE WANHOOP NABIJ

circulatieplan.JPGIk las deze week een persbericht van de burgemeester van Kontich, Luc Blommaerts, die nu blijkbaar het licht gezien heeft in een verbindingsweg tussen de N1 en de N171.  Hij schrijft dat hij een overleg heeft gehad met minister Crevits over de noodzaak ervan. De aanleg van die verbindingsweg werd inmiddels opgenomen in het masterplan 2020.

 

Niks nieuws!!!!! We weten al langer dat de aanleg van een verbindingsweg tussen de N171 en de N1 deel uitmaakt van de plannen over de doortrekking van de tramlijn Mortsel-Kontich. Meermaals heb ik in het parlement minister Crevits en vorige legislatuur minister Van Brempt hierover ondervraagd. Telkens opnieuw hetzelfde antwoord, dat de verbindingsweg zal worden aangelegd in het kader van de doortrekking van de tramlijn. Wanneer die tramlijn, en of die tramlijn er komt, is een andere zaak. De gemeente Edegem is immers geen voorstander van een trambedding in de Boniverlei.

 

De persmededeling was dan ook niet meer dan een wanhopige poging om de slechte communicatie over het verkeerscirculatieplan te verdoezelen. Een wanhopige poging om te doen uitschijnen dat de meerderheid werkt aan een oplossing voor de verkeersoverlast in een aantal Kontichse straten.  Die oplossing, zijnde de verbindingsweg, is echter een voorstel dat het Vlaams Belang al jaren verdedigt. Lees er de parlementaire verslagen maar op na.

 

Maandag 29 november is het eindelijk zover!  Het verkeerscirculatieplan zal voor het eerst geëvalueerd worden in de verkeerscommissie.  De oppositie werd mbt de ontwikkelingen, metingen, aanpassingen over dit verkeerscirculatieplan ontwetend gehouden en monddood gemaakt.  Op geen enkele manier waren we nog betrokken. Uiteraard wil het Vlaams Belang mee zoeken naar een oplossing voor de verkeerssituatie in onze dorpskern. Maar als men het voorbije jaar niet heeft willen luisteren naar de oppositie, dan kan men uiteindelijk ons nu ook niet verantwoordelijk stellen voor het mislukken ervan. 

14:10 Gepost door Marleen Van den Eynde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-11-10

VLAAMS BELANG DRINGT AAN OP ONDERHOUDSPREMIE VOOR BOECHOUTSE MOLEN

 

molen boechout.jpgHet was Marleen Van den Eynde, Vlaams Parlementslid voor het Vlaams Belang die de kat de bel aan bond bij minister Bourgeois.  De molen van Boechout op de Konijnenberg heeft dringend financiële middelen nodig om gerestaureerd te worden. De eerder uitgevoerde kaleitechniek op de romp van de molen bleek niet de juiste methode om de molen bestand te maken tegen het gure weer, waardoor de afgelopen maanden regen in de romp van de molen binnensijpelde. 

 

Minister Bourgeois heeft het dossier van de molen op de wachtlijst geplaatst, en beloofde nog dit jaar budgetten vrij te maken om aan de behoefte van de onderhoudspremie tegemoet te kunnen komen.  Het dossier zal opgedeeld worden zodat een aantal onderhoudspremies kunnen toegekend worden. 

 

De eerdere afspraken dat de molen niet met moderne technieken mag gerestaureerd worden, vervallen indien blijkt dat de traditionele technieken onvoldoende zijn.  Het Vlaams Belang hoopt alvast dat minister Bourgeois woord houdt, en de restauratiewerken binnen zeer korte tijd zullen kunnen aanvangen. 

 

 

08:04 Gepost door Marleen Van den Eynde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |