07-10-11

VLAAMS BELANG EIST BUDGETTEN VOOR AANLEG GELUIDSSCHERM IN RANST

 

Studies voor geluidsschermen aan Oude Vaartstraat in Ranst afgerond.

Budgetten moéten vrijgemaakt worden voor plaatsing geluidsschermen

 

Het Vlaams Belang eist dat minister Crevits op het investeringsprogramma voor 2012 budgetten vrijhoudt voor de plaatsing van de geluidsschermen aan de Oude Vaartstraat in Ranst.  Dat is de boodschap die Vlaams Volksvertegenwoordiger Marleen Van den Eynde, die het dossier reeds jaren opvolgt, zal meedelen tijdens de begrotingsbesprekingen voor 2012. 

 geluidsschermen.jpg

In 2008 heeft minister Crevits een spoedige aanleg van een geluidsscherm aan de Oude Vaartstraat in Ranst beloofd.  Uit talrijke vragen blijkt dat er verschillende studies ondertussen werden afgerond waaruit blijkt dat de woonzone akoestisch moet afgeschermd worden door volgende schermen te plaatsen :

-         vanaf de aansluiting op het grondmassief van de bovenbrug tot kmpt. 9,225 : een schermhoogte van 3m50

-         van kmpt. 9,225 tot kmpt. 9,640 : een schermhoogte van 6m50

-         van kmpt. 9,640 tot kmpt. 9,930 : een schermhoogte van 5m

Uit welk materiaal het geluidsscherm zal bestaan werd nog niet bepaald.

 

Vlaams Belang Ranst is tevreden dat de studies werden afgerond, en zijn ervan overtuigd dat Vlaams Volksvertegenwoordiger Marleen Van den Eynde aan de alarmbel zal blijven trekken bij minister Crevits, zodat hopelijk in 2012 het langverwachte geluidsscherm aan de Oude Vaartstraat in Ranst kan gerealiseerd worden. 

11:00 Gepost door Marleen Van den Eynde | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Eind 2012 is onze nieuwbouw in de Oude Vaartstraat afgerond en zouden we verhuizen. Als ik uw posting lees zou er 2012 een geluidsscherm komen, dat tot op de dag van vandaag nog niet geplaatst is. Wat is de stand van zaken in dit dossier? Graag had ik wat meer inlichtingen hierover gehad.

Gepost door: Johan Wouters | 21-08-12

Beste Johan,
Mijn verontschuldiging dat ik nu pas antwoord. Wegens drukke verkiezingswerkzaamheden heb ik mijn webstek niet meer geraadpleegd. Ik ben al jaren iun samenwerking met het Vlaams Belang Ranst aan het ijveren voor een geluidsscherm. Het heeft al wat voeten in de aarde gehad maar uiteindelijk wordt er dan toch een geluidsscherm beloofd. Aanbesteding hiervan in 2012. Ik bezorg u hieronder het antwoord van de minister op mijn vraag hierover:

De aanleg van het geluidsscherm ter hoogte van de Vaartstraat en de Oude Vaartstraat te Ranst staat in het ontwerp van driejarenprogramma 2012-2014 van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) geprogrammeerd, op het reserveprogramma van 2012.

Een opname op het reserveprogramma laat het mogelijk, onder voorbehoud van een gunstig verloop van de vereiste procedures, dit dossier alsnog in 2012 kan worden aanbesteed, zodat de start van de werken nog kan worden gegeven in de eerste helft van 2013.


Beste Johan,

Ik zal de minister opnieuw ondervragen of er inmiddels een aanbesteding is uitgevoerd. We geven niet op!

groetjes,

Marleen Van den Eynde
Vlaams Volksvertegenwoordiger

Gepost door: Marleen Van den Eynde | 10-09-12

De commentaren zijn gesloten.