21-12-11

Vlaamse regering wil ondanks verschuiving in investeringsprogramma van AWV toch de “banaan” versnel aanleggen

 

 Ontsluiting van Krekelenberg mogelijk toch nog voor 2012

 

 

Minister Crevits, alsook Minister-President Kris Peeters, stellen dat ze alle mogelijke inspanningen zullen leveren om het industrieterrein Krekelenberg (Boom/Niel) versneld te ontsluiten. Dat hebben zij deze morgen geantwoord op vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Marleen Van den Eynde tijdens het begrotingsdebat.

 

De aanleg van de “banaan”, de ontsluitingsweg voor het industriegebied Krekelenberg, was voorzien voor 2012, doch uit het investeringsprogramma van AWV (Agentschap Wegen en Verkeer) bleek dat de aanleg verschoven is naar 2013.  Een aantal archeologische onderzoeken zouden aan de basis liggen van deze beslissing, geen budgettaire problemen, vermits de financiële middelen hiervoor immers al voorzien waren in het reservingsprogramma. 

 

Een aantal werkzaamheden, zoals de aanleg van rotondes, werden uitgevoerd.  De ontwikkeling van de “Banaan” is de eerstvolgende stap, die van groot belang is om het zwaar verkeer uit de woonwijken te houden.

 

Het Vlaams Belang zal ondertussen blijven aandringen dat het dossier tot ontsluiting van het industriegebied alsook de verbindingsweg tussen de N1 en de N171 onverkort wordt uitgevoerd.

 

 

16:08 Gepost door Marleen Van den Eynde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.