16-01-12

WAALSE REGERING VOERT UIT WAT VLAAMS BELANG VOORSTELT IN VLAAMS PARLEMENT

PERSBERICHT

 

Waalse regering maakt mogelijk dat andere ontsmettingsmiddelen dan chloor worden gebruikt in zwembaden

 

Waalse regering voert uit wat Vlaams Belang voorstelt in Vlaams Parlement!

 

 

Nadat vorige week minister Magnette zich net zoals het Vlaams Belang Eurokritisch opstelde, neemt de Waalse minister voor leefmilieu een initiatief om andere ontsmettingsmiddelen dan chloor te gebruiken in zwembaden. Deze maatregel zou zijn ingegeven door veiligheidsoverwegingen. Chloor in combinatie met water dat organisch materiaal bevat zou immers toxisch worden en longaandoeningen en allergieën kunnen veroorzaken aldus een Frans-Canadese studie.

 

In weze voert de Waalse Regering in Wallonië uit wat het Vlaams Belang in Vlaanderen voorstelt. In de commissie leefmilieu van 17 januari e.k. staat immers een voorstel van resolutie van Vlaams Volksvertegenwoordigers Marleen Van den Eynde, Felix Strackx, Frank Creyelman, Pieter Huybrechts, Erik Tack, Agnes Bruynickx en Linda Vissers op de agenda waarin wordt gewezen op de gevaren van chloor in zwembaden en waarin de Vlaamse Regering wordt opgeroepen om het gebruik van alternatieve ontsmettingsmiddelen voor zwembaden te onderzoeken.

 

Gelet op de gevaren van chloor hoopt het Vlaams Belang dat de Vlaamse Regering zijn verantwoordelijkheid opneemt.

 

17:04 Gepost door Marleen Van den Eynde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

In Bilzen is er een bedrijf "Roamchemie" denk ik dat gespecialiseerd is in dergelijke prducten, geleid door een Vlaams gezinde man die jullie misschien kennen (Jos Roebben) en die, naar ik verneem een zeer goed product heeft ontwikkeld voor zwembaden.
Met vriendelijke groeten,
Maurice Reekmans

Gepost door: Maurice Reekmans | 16-01-12

De commentaren zijn gesloten.