07-10-12

KEIZERSHOEK IMMOBIEL

 

MENSEN ZIJN NOG STEEDS GEEN VLIEGENDE WEZENS

 

 

In 2001 heeft het Vlaams Parlement het decreet basismobiliteit goedgekeurd.  Dit decreet geeft elke inwoner van Vlaanderen het recht op een minimumaanbod aan openbaar vervoer. Meer dan 10 jaar na de invoering van het decreet blijkt dat de inwoners van de Keizershoek in Kontich niet op die basismobiliteit kunnen rekenen. 

 

Vlaams Volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Marleen Van den Eynde diende vorige week een klacht in bij De Lijn. Volgens Van den Eynde worden vele inwoners van de Keizershoek gediscrimineerd door het ontbreken van openbaar vervoersaanbod op minimum 500 meter van hun woning. De Lijn stelt echter dat volgens het decreet basismobiliteit de afstand wordt bepaald in vogelvlucht. Volgens die werkwijze ligt de Keizershoek gemiddeld binnen een straal van 450-500 meter ten opzichte van de halte Kontich-Carpool.

 

De absurde afstandsbepaling in vogelvlucht klopt, doch het antwoord van De Lijn toont volgens Van den Eynde aan dat De Lijn geen kennis heeft van de werking van haar openbaar vervoersdiensten op Kontichs grondgebied.  De halte Kontich-carpool is trouwens de enige carpoolparking in Vlaanderen die niet bereikbaar is voor voetgangers.  Het antwoord van De Lijn houdt dus totaal geen steek.

 

de lijn bus.jpgMarleen Van den Eynde zal minister Crevits over de tekortkomingen van De Lijn ondervragen en zal de nodige initiatieven nemen om het begrip “vogelvlucht” te schrappen. Mensen zijn nog steeds geen vliegende wezens en het begrip “vogelvlucht” kan dan ook onmogelijk als interpretatie beschouwd worden in de afstandsbepaling tot het openbaar vervoer

22:36 Gepost door Marleen Van den Eynde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.