26-01-13

VLAAMS BELANG VRAAGT NOODBRUG VOOR HET KRUISPUNT R11/N1 IN MORTSEL

fileleed.jpg 
Het dichtknijpen van de N1 in Mortsel heeft ertoe geleid dat de verkeerstoestand in de Antwerpse zuiderrand zeer ernstig verstoord werd.  Vooral het kruispunt van de R11 met de N1 vormt een grote hinderpaal in de verkeersdoorstroming in de regio. Niet enkel de omliggende woonwijken, maar ook de aanpalende gemeenten ondervinden hiervan een negatieve gevolgen.  Zo worden de dorpskernen van de aanpalende gemeenten overladen met doorgaand verkeer op zoek naar een andere verbinding richting Antwerpen.

Om te voorkomen dat de zuidrand van Antwerpen volledig dichtslibt en de economische groei in de regio wordt aangetast vraagt Vlaams Volksvertegenwoordiger Marleen Van den Eynde de plaatsing van een noodbrug op het kruispunt R11/N1 in Mortsel.

Het masterplan 2020 dat een oplossing uitwerkt voor de verkeersproblematiek, in een grotere Antwerpse agglomeratie zit immers nog steeds in het slop.  In dit masterplan zit ook de problematiek van de zuiderrand vervat.  Voor het Vlaams Belang is het duidelijk dat een tijdelijke oplossing noodzakelijk is.  Tijdens de werken aan de Antwerpse ring waren de noodbruggen dé oplossing voor een betere verkeersdoorstroming.  Het Vlaams Belang wil dan ook in afwachting van nieuwe infrastructuur in het kader van het Masterplan een noodbrug om de huidige doorstromingsproblematiek tijdelijk op te vangen.  Op die manier wordt alvast een tijdelijke oplossing geboden voor het meest nijpende probleem in de zuiderrand van Antwerpen.

Het Vlaams Belang diende over deze problematiek een voorstel van resolutie in dat gisteren in comissie werd besproken en werd verworpen door alle partijen behalve Open VLD. In bijlage vindt u de tekst van deze resolutie.
 

17:38 Gepost door Marleen Van den Eynde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.