08-03-13

EINDELIJK NIEUWE LOCATIE VOOR STELPLAATS DE LIJN IN RUMST

HARMONICABUS RUMST.jpgIn februari 2007 werd door de Vlaamse regering beslist om via technieken van alternatieve financiering een 11-tal nieuwe stelplaatsen voor De Lijn te bouwen.

 

Voor de Rupelstreek werd naar een alternatief gezocht voor de stelplaats aan de Molenbergstraat in Rumst.  Dit bleek echter niet zo’n eenvoudige opdracht.  In eerste instantie werd gezocht naar een stelplaats in Boom aan Krekelenberg. Een aantal milieuproblemen en bestemmingsproblemen van de vrijliggende gronden hebben ervoor gezorgd dat De Lijn een lange zoektocht moest voeren naar een geschikte locatie. 

 

In antwoord op een schriftelijke vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Marleen Van den Eynde die deze problematiek opvolgt, antwoordde minister Crevits dat De Lijn meldt dat de studie voor de bouw van een nieuwe stelplaats in Rumst kan opgestart worden, gezien de nieuwe locatie gekend is. Deze locatie bevindt zich op het terrein “Stuyvenberg” gelegen aan de Doelhaagstraat 77 in Rumst.  Het voormalig gemeentebestuur van Rumst koesterde plannen om de oude site in te vullen met nieuwe woningen, appartementen en een cultureel centrum. Wanneer de verhuis zal doorgevoerd worden is nog niet bekend. 

 

Deze stelplaats is de voorlaatste stelplaats die door De Lijn in het kader van de alternatieve financiering wordt gebouwd.  Enkel voor de stelplaats in Sint-Pieters-Leeuw werd nog geen grond verworven. 

 

 

 

16:08 Gepost door Marleen Van den Eynde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.