15-03-13

VEERDIENSTEN WORDEN NIET AFGESLANKT

 

De veerdiensten in Vlaanderen worden niet afgeslankt. Dat zegt minister Crevits in antwoord op een vraag van Vlaams Parlementslid Marleen Van den Eynde.  Hierover was onrust ontstaan, nadat de NV Waterwegen en Zeekanaal (W&Z)  de betrokken gemeentebesturen waar een veerdienst actief is, een brief had gestuurd tot financiële ondersteuning van de veerdiensten.  De kostprijs voor het gebruik wordt op 4 à 5 euro geschat.  Een ontzegging van financiële bijdrage van de gemeenten zou mogelijk tot afschaffing van de veerdiensten kunnen leiden.

Minister Crevits erkent dat de veerdiensten belangrijke schakels zijn in het woon-werkverkeer en het woon-schoolverkeer. Zij heeft echter niet het fiat gegeven aan W&Z tot een onderzoeksopdracht voor bijkomende financiering.  Vermits veerdiensten algemene maar ook specifieke investeringen vraagt, werd door W&Z naar bijkomende financiering gezocht. 

Van den Eynde weerlegde de vraag naar middelen voor specifieke ondersteuning. W&Z wilde een grotere kostendekkingsgraad realiseren voor het aanbieden van veerdiensten. Voor het Vlaams Belang zijn veerponden varende bruggen.  Het is een basisdienstverlening die naast het recreatieve karakter ervan een belangrijke rol speelt in het woon-werkverkeer en woon-schoolverkeer.  Het is dan ook onaanvaardbaar  dat deze zouden worden belast met een tolheffing aldus Marleen Van den Eynde.

18:59 Gepost door Marleen Van den Eynde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.